maandag

Huis- tuin- en keukenjournalistiek met Dokter Peters




Dag lezers en lezeressen, ik heb nieuws voor jullie. Vanaf heden zal onze goede vriend Sebas jullie elke maandag verblijden met een column. Deze zal gaan over wat hem de afgelopen week is overkomen en zal altijd voorzien worden van beeldmateriaal. Echte journalistiek dus, superleuk. Hieronder een verse reportage over een spannend avontuuuuurrrr van vorige week!


------------------------------------------------

Lieve vriendjes en vriendinnetjes,
Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Peters, Dhr. Peters voor jou om precies te zijn. Ik ben hier op deze wereld gekomen met een speciale missie, namelijk om jullie elke week een column te schenken met daarin een foto met een bij behorend verhaal. Dus als jullie het niet erg vinden zal ik nu op houden met dit geouwehoer, en beginnen met het echte werk, het ekte ekte geouwehoer! Geniet ervan.

Deze week heb ik iets heel bijzonders meegemaakt. Ik heb Oskar (beter bekend van deze foto) gezien zonder lippen. Jullie zullen wel denken wat is hier zo speciaal aan? Maar het is echt heel speciaal want zijn lippen zijn echt belachelijk groot. Zoals onze goede vrind Matthijs ze zou noemen: ‘omvangrijke lappen spek.’ En door mijn wonderbaarlijke foto technieken van hierboven in het linkje is dat ook heel duidelijk zichtbaar. HULDE VOOR DEZE FOTO HOEZEE!
Oké nu hebben jullie een beetje achtergrond informatie over Oskar’s wonderbaarlijke (hoe zal ik het noemen… hmmm… ) kusmachine gekregen. Dan komt nu het verhaal hoe ik aan deze foto komt (die ik op moment van schrijven nog niet in de tekst heb gevoegd). Het is vrijdag 12 juni, iedereen weet dat vrijdagen net als maandagen, dinsdagen, woensdagen en donderdagen tot de zwaarste schooldagen behoren alleen vrijdag kan nog net een tikkeltje zwaarder zijn aangezien het de laatste dag is van de week, wat hem dus extra zwaar maakt. Dit word versterkt als je een PO moet inleveren voor biologie waar je al uren aan hebt zitten zwoegen de afgelopen weken.

Dus de frustratie begint hoog op te lopen zo in het domein. En wat doe je dan om je frustratie kwijt te raken? Je kan schreeuwend gaan rond rennen maar dat is zo vermoeiend dacht Oskar. Je kan je hoofd tegen een muur slaan maar dat doet zeer dacht Oskar. Dus Oskar dacht: ‘laat ik mijn lippen verstoppen’ (wat best lastig voor deze jongeheer is. En dan niet jongeheer in de context van dat het je zwans betekent, maar in de context dat Olaf nog niet zo oud is.). Dus zodoende verstopt Oskar zijn lippen en zoals het de bedoeling is bij verstoppen zie je ze dan niet meer zoals te zien is in de foto hierboven (ik heb namelijk eindelijk de foto ingevoegd dus nu kan je hem nu pas zien). Het heeft ondergetekende wat moeite gekost want voor je het wist haalt ie ze weer te voorschijn en dan kost het heel wat moeite om hem ze weer te laten verstoppen aangezien Oskar niet zo van camera’s houdt. Maar het is gelukt en het is een pracht foto geworden zoals je ziet.
Dag lieve kindertjes en tot volgende week!
Hoogachtend, uw huis tuin en keuken redacteur.
Dokter Sebastiaan Tjenne Peters
P.s. kusjes!

Geen opmerkingen: