woensdag

iPad

Hij is eindelijk aangekondigd. Hij heet niet iSlate, Apple Tablet of MacPad, maar gewoon iPad. iPod alleen dan a=o lekker makkelijk voor woordraadseltjes.

Anderhalf uur lang duurde de keynote en ik heb dus ook anderhalf uur lang als echte Apple nerd naar een krakkemikkige audio stream geluisterd en naar slechte foto’s gekeken. En dan is hij er eindelijk: de iPad. Maar wat is het eigenlijk en wat kan het?

Het is eigenlijk een vergrote versie van de iPhone (maar dan zonder bel functionaliteit natuurlijk). De iPad heeft een 9,7 inch multi touch beeldscherm en een gps, accelerometer, microfoon en speakers net zoals we van de iPhone gewend zijn. Verder zit er een 1Ghz processor in die speciaal door Apple zelf is ontwikkeld en gaat de batterij 10 uur lang mee.

Wat nu het mooie aan de iPad is, is natuurlijk het enorme multi touch screen waar je makkelijk een race spelletje op kunt spelen, je mail checken, over het internet kan surfen, een film kijken, je foto en muziek collectie beheren en ga zo maar door. Eigenlijk allemaal toepassingen die je al op de iPhone kon maar nu op de iPad iets makkelijker en beter. Wat de iPad wel heeft en de iPhone en gewone Mac computer niet, is iBook. Dat is eigenlijk het antwoord van Apple op de Kindle van Amazon. Met iBook kan je, zoals de naam het al verraad, gewone boeken lezen. Dus geen 10kg wegende boekentassen meer op je rug, maar gewoon een iPad onder je arm.

Verder heeft de iPad ook iWork (soort van Microsoft Office alleen dan voor Mac) dus je kan makkelijk op de iPad je Word bestanden aanpassen, nog even aan je presentatie werken of je administratie bijhouden. De iPad komt in twee versies; de versie met alleen WiFi en de versie met WiFi en 3G. De prijzen variëren tussen de 499 en 829 dollar, afhankelijk van hoeveel geheugen en of je wel of geen 3G neemt.

Wat ik er van vind? Kek ding. En ik denk dat je net zoals bij de iPhone zal zien dat naarmate er meer apps voor beschikbaar komen hij steeds handiger zal worden. Mooi is het ook te zien dat Apple als eerste is met een fatsoenlijke tablet komt en zo weer aan wieg staat van een hele nieuwe ontwikkeling in de technologie, want geloof mij over tien jaar zul je niemand meer met een toetsenbord aan zijn scherm zien rondlopen (huidige laptop). Punten van verbetering zijn toch wel dat je nog niet kan multi tasken en dat er geen iSight in zit, maar misschien dat je die nog extern zal kunnen aansluiten, via USB bijvoorbeeld, in de toekomst. Meer informatie natuurlijk op de Apple site.

Hier nog een filmpje over de iPad:

Geen opmerkingen: