zondag

The Golden Year.

Vandaag, 3 oktober, gaat The Golden Year van Où Est Le Swimming Pool in de verkoop. Naast dat het een supergoede plaat is schrijf ik dit bericht ook om nog een andere reden en die heeft te maken met Pukkelpop 2010. Tijdens het optreden van de band sprong frontman Charles Haddon bij wijze van stagedive het publiek in waarbij hij hard (of zoals een vlaams nieuwsblad schreef: 'onzacht') bovenop een meisje terechtkwam. Het meisje is met een ambulance afgevoerd maar is inmiddels weer helemaal in orde. Genant? Zeker. Maar op zich geen ramp. Voor de al depressieve Haddon was het echter teveel. Na het optreden heeft hij besloten om zijn leven te beëindigen door backstage van een telecommunicatiemast af te springen.

De rest van de band heeft besloten om het debuutalbum ondanks alles uit te brengen, zij het onder een andere naam want in juli was al bevestigd dat het 'Christ Died For Our Synths' zou gaan heten.
Ook organiseerden ze met een aantal bevriende muzikanten waaronder The Kooks een festival genaamd Chazzstock, wat morgen gehouden wordt in Koko (Londen). De opbrengst van het festival zal gaan naar stichting Mind, for a better mental health. 
Koop 'The Golden Year' HIER.
(ook bekend van de Armand van Helden Remix)
En onder een persoonlijke favoriet, Jackson's Last Stand:

Geen opmerkingen: