woensdag

Boos op woensdag: rood spul dat op filet americain lijkt.

Ik ga vanaf deze week proberen elke woensdag iets te behandelen wat totaal niet deugd in onze huidige maatschappij. Vandaag mag rood spul dat op filet americain lijkt, het spits afbijten.

Laten we voordat we tot de kern van het probleem komen even de situatie schetsen. Zoals velen van jullie zullen heb opgemerkt was het vandaag een mooie zonnige dag. Dat ik vandaag geen les had was iets wat het alleen maar mooier maakte. Helaas moest ik nog iets voor school doen, namelijk een samenvatting schrijven van een tekst die de titel “Some Merits of the One Form of Rule-Utilitarainism” draagt. (Deze titel kan je voor het verdere verloop van het verhaal vergeten.) Waarna ik daar klaar mee was, liep ik, van de zon genietend, naar de plaatselijke C1000 om mijzelf op een heerlijk stokbroodje te trakeren. Een droog stokbrood is nog geen traktatie, dus koos ik ervoor om ook nog op zoek te gaan naar beleg. Die vond ik bij de filet americain afdeling/schap/bak. Nu weet ik uit ervaring dat de filet americain van C1000 zelf nooit zo goed is. Ik was dan ook blij verrast te zien dat ze nu een nieuw soort filet amercain aanboden. Vanzelfsprekend koos ik die.

Toen ik vervolgens thuis kwam, smeerde ik een goede laag filet amercain op mijn stokbrood en gooide er als finishing touch nog wat versnipperde uitjes bovenop. Ik ging buiten in het zonnetje zitten en zette tevreden een grote hap in mijn stokbrood. Vervolgens beland ik in de grootste anticlimax ooit. Die filet americain smaakte nergens naar. Wat bleek nou; ik had vegetarische filet americain gekocht (wat er ook niet in koeien letters op stond, maar echt minuscuul). Nu heb ik niks tegen vegetarische producten, maar dit smaakte ten eerste gewoon vies en ten tweede smaakte het al helemaal niet naar filet americain. Mijn vraag dus hierbij, waarom noemen ze dit in godsnaam filet americain? Oke, het lijkt erop qua uiterlijk, maar dat is nog geen reden om het zo te noemen. Een grote bosui noemen we ook geen kleine prei en een rechte courgette ook geen komkommer. Desnoods noemen ze het “vegetarisch rood spul dat op filet americain lijkt, maar er totaal niet naar smaakt”, maar alsjeblieft niet meer filet americain (of zet met koeien letters op dat het vegetarisch is).

Tot zover deze misstand in de maatschappij. Het vissen vandaag was vandaag wel top. Dat dan weer wel.

7 opmerkingen:

maartenjanfokkema zei

Kut voor je man..
Mijn moeder koop 't wel es, ben er de eerste keer ook ingetrapt. Ze hebben trouwens ook vegetarische (smeerbare) leverworst met tuinkruiden. Die is wel lekker.

Oskar zei

Je moet je collumns wel blijven signeren Sebas

De Kleine zei

Deze is van Tommie...

Anoniem zei

en het niet van nrc.next afrippen zonder de bron erbij te zetten

Anoniem zei

Ho, excuses verwarde jullie met een ander blog :)

datweetniemand zei

Ik wou net zeggen. Dit verhaal berust op eigen ervaringen en bij andere berichten benoemen we vaak braaf de bron.

Oskar zei

Mijn nederige excuses voor deze verwarring, dat ik dacht dat dit van Sebas was..